Nuorisovaihto

Tämäkin osio on vielä työn alla, mutta nuorisovaihtoasiamiehenä toimii Tuomo Tahvanainen, jonka puoleen voit tarvittaessa kääntyä (tuomo.tahvanainen@kainuunetu.fi).

Rotaryn nuorisovaihto tarjoaa vuosittain noin 9000 nuorelle mahdollisuuden tutustua eri maiden kulttuureihin.
Vaihtotoiminnan  tavoitteena on kasvattaa erilaisuuden ymmärtämis- ja sietokykyä sekä kulttuurien moninaisuuden arvostamista.

Rotaryn nuorisovaihto on puhtaasti ideologiselta pohjalta lähtevää pyyteetöntä työtä vailla mitään liiketaloudellisia tavoitteita.
Vaihtoon osallistuva nuori maksaa vain matkansa, vakuutusmaksun ja järjestelymaksun.

Nuorisovaihdon merkittävin toimintamuoto on vuosivaihto, jolloin nuori, useimmiten lukion 1. luokan jälkeen, saa tilaisuuden yhden lukuvuoden opiskeluun jonkin valtamerentakaisen maan nuorisoasteen oppilaitoksessa.

Kesävaihto-ohjelmassa rotaryjärjestö tarjoaa nuorelle mahdollisuuden tutustua turvallisesti joko valtamerentakaiseen (USA, Kanada) tai eurooppalaiseen elämänmenoon.

Alueella, johon kuuluvat Euroopan ja Afrikan maiden lisäksi Turkki ja Israel, järjestetään vuosittain 1-9 leiriä maata kohden yleensä heinä- elokuussa, mutta joitakin leirejä pidetään myös muina aikoina.
Leireillä voi olla jokin teema (purjehdus, maalaus, musiikki, tms.), mutta myös ns. yleisleirejä pidetään.
Leirejä on myös fyysisesti vammaisille (liikunta- ja kuulovammaiset).

Tarkempia tietoja saa nuorisovaihtoasiamies Tuomo Tahvanainen